Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Nonex - Nonex (Shadow Records, 1999)




   Σήμερα, σας παρουσιάζουμε κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα ακούσματα. Πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό, ένα κατά βάση trip-hop συγκρότημα, τους Nonex και το ομώνυμο CD τους που κυκλοφόρησε το 1999.
  Μετά τους "γίγαντες" της βρεττανικής σκηνής trip-hop (Massive Attack, Portishead, Tricky, Morcheeba) υπήρξαν αρκετοί ακόμα καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με το ιδίωμα αυτό.
   Οι Nonex –με έδρα το Βερολίνο και μέλη Άγγλους και Γερμανούς μουσικούς– καταπιάνονται με την trip-hop μουσική με έναν τελείως δικό τους τρόπο. Όπως δηλώνουν στο εξώφυλλο του CD παίζουν "Αιθέριο drum ’n’ bass", δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό μουσικό συνοθύλευμα βασισμένο πάνω σε breaking beats, με την βοήθεια προηχογραφημένων ήχων (samplers) σε κατά βάση instrumental τραγούδια με απολαυστικά -κυρίως γυναικεία- φωνητικά. Προσφέρουν έτσι μοναδικά ταξίδια πάνω από ambient τοπία, αποτελώντας ιδανική υπόκρουση για ψυχικές αναζητήσεις μέσα στην καρδιά του χειμώνα…
   Στο παρόν CD υπάρχει και μία ευχάριστη έκπληξη, η διασκευή στο πασίγνωστο "Smells Like Teen Spirit" των Nirvana, το οποίο οι Nonex έχουν με επιτυχία φέρει στα μέτρα τους. Είναι αμέτρητοι οι τρόποι που μπορεί κανείς να διασκευάσει ένα γνωστό τραγούδι. Αυτοί οι τύποι εδώ το έχουν αλλάξει τελείως, καθώς η τραγουδίστρια σιγοψιθυρίζει κάποιους από τους στίχους, ενώ κάποιους άλλους τους αποδίδει με μελωδικότατο τρόπο - πραγματικά αλλαγμένο το τραγούδι... από rock ύμνος γίνεται ένα αριστούργημα της trip-hop!
   Η προσωπική μας γνωριμία στο παρελθόν με μέλη του συγκροτήματος πιθανόν να λειτουργεί μεροληπτικά υπέρ της μουσικής τους, μη χάσετε όμως με τίποτα την ευκαιρία να ακούσετε τους Nonex και να διαπιστώσετε προσωπικά το ότι έχουν δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικά μελαγχολικό άλμπουμ που θα σας ταξιδέψει, θα σας χαλαρώσει και θα σας συναρπάσει.
   Τσιμπήστε το Ε Δ Ω.
  

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ θερμά για το νέο link του δίσκου "Ηλεκτρικά Ρεύματα".

    Υπάρχει περίπτωση να έχετε τους δυο δίσκους που είχε κυκλοφορήσει το Ποπ & Ροκ κάπου στα μέσα των 80ς?

    Και πάλι σας ευχαριστώ

    Βασίλης, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο δισκακι.
    Και κατι ακομη,ψαχνω απεγνωσμενα το δισκο ΄
    Σαββας Γεωργιαδης Παριζιανος - Για Μικρους Και Μεγαλους,δεν το βρισκω πουθενα,οποτε αν το εχετε παρακαλω στειλτε το οταν βρειτε χρονο.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς---> Βασίλη από Αθήνα: Χαιρόμαστε που καταφερες να πάρεις τα "Ηλεκτρικά Όνειρα", είναι ωραίο δισκάκι. Όσο για τους δίσκους του Ποπ+Ροκ ποιούς ακριβώς εννοείς; Αυτός που μας έρχεται στο μυαλό και σίγουρα υπάρχει, είναι ένας με ζωντανες ηχογραφήσεις από το θρυλικό 'Ρόδον' με Last Drive, Magic de Spell, Trade Mark, etc... Αν ξέρεις τους τίτλους των δίσκων, θα μας βοηθήσεις πολύ!!! Σε ευχαριστούμε και για τα καλά σου λόγια, συνέχισε να μας διαβάζεις, θα ανέβουν πολλά και φοβερά πράγματα προσεχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς -----> Ανώνυμο: Δυστυχώς δεν το έχουμε, όμως αν το δούμε κάπου, σίγουρα θα ανέβει.
    Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο. Συνέχισε να μας διαβάζεις, θα βρείς πολλά ωραία πράγματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή