
Εποχή εκπόρνευσης και συνωστισμού για το τι θα ξεπουληθεί γρηγορότερα και όχι αναγκαία στην καλύτερη τιμή. Δεν γινόμαστε τιμητές των πάντων, ούτε κλαψομούνηδες με τα χάλια του οποιουδήποτε περίγυρου. Καταγράφουμε όμως τα χρονικά της διαπόμπευσης όσων με καμάρι παρελαύνουν στην πασαρέλα του ευνουχισμού, αφήνοντας πίσω τους μια γυαλιστερή, ευδιάκριτη γραμμή σάλιου… Εμείς κρατάμε προβολείς και φωτίζουμε τα ζώα της μορφωτικής μας νύχτας, μπας και τα στραβώσουμε και τα πετύχετε στο σημάδι. Βουρ!
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011
Eurythmics - In The Garden (RCA, 1981)
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011
Rikki Sylvan - The Silent Hours (Kaleidoscope Records Limited, 1981)
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011
VARIOUS - Punk Funk 2cd Compilation by The Prostitution Times

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011
The Afghan Whigs - Gentlemen (Sub Pop, 1993)
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
Japan - Adolescent Sex (Hansa, 1978)
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011
VARIOUS - Modern Rock '90s 2x LP (Virgin, 1994)
Καλή σας ακρόαση!!
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011
Squeeze - 6 Squeeze Songs Crammed Into One Ten-inch Record (A&M, 1979)
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011
ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟ GREEKLISH !!!

1. Αρόνο
2. Κανέρικα
3. Καξάκας
4. Κάρο
5. Κομπανία
6. Κοράκι
7. Κουμπιούρα
8. Λόγιας
9. Μεϊντάνος
10. Μιμπόλι
11. Μισίνι
- Ναι, γιατί πήρα μισίνι του κιμά Φανούρη μου!!
12. Μπάμης
13. Μπελοζέρι
14. Μπίλι
15. Ντέρης
Αναφορά βέβαια στον λατρευτό πατέρα κάποιου ή κάποιας, προερχόμενη φυσικά από τη λέξη “daddy”.
Παράδειγμα: «Ωραία κοπέλα η Πηνελόπη, αλλά ο ντέρης της είναι καξάκας!».
16. Οπερέτα
17. Ρουμάτος
18. Στέκι
19. Φένα
20. Χορέβα
21. Ρουφιάνος
145-210 βαθμοί: Μάλλον μας δουλεύετε! Ή έχετε ζήσει και εργαστεί επί μακρόν στην ξενητειά (πολύ πιάτο βρε παιδιά η Αμερική!), ή έχετε δείκτη ευφυίας πολύ πάνω του κανονικού και μάλλον αδικείτε τον εαυτό σας με την ανάγνωση του παρόντος λεξικού!
75-140 βαθμοί: Είστε αρκετά έξυπνοι και παρατηρητικοί. Άνετα θα μπορούσατε να σταδιοδρομήσετε ως λαντζέρης/λαντζέρα στη Βόρειο Αμερική και μπορεί κάποια μέρα –πού ξέρετε;– με το τίμιο μεροκάματό σας να καταφέρετε ν’ αγοράσετε κάρο Φεράρι!
0-70 βαθμοί: Έχετε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στους τομείς της γλωσσομάθειας και της γενικότερης νοημοσύνης σας. Όμως μην απελπίζεστε: με λίγη εξάσκηση ή έστω αποστήθιση του παρόντος ταχύρρυθμου προγράμματος, ίσως κατορθώσετε να παραγγείλετε... στέκι στην Αστόρια! Εξάλλου μέχρι και η λαίδη Άντζι έμαθε αγγλικά για τις ανάγκες τής ανά την Αμερική περιοδείας της, εσείς δε θα τα καταφέρετε;;;
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011
VARIOUS - Generation Rock 2xLP (BMG-Sony-Warner, 1994)
Όμως, αφού τα χρόνια περάσουν και αφού τα ακούσματά μας αλλάξουν ίσως, αυτές οι συλλογές είναι αρκετά χρήσιμες στο να μας θυμίζουν ένα ομορφότερο -ίσως- παρελθόν και να νοσταλγούμε με "soundtrack" τη μουσική αυτών των συλλογών. Κάπως έτσι νιώσαμε ακούγοντας την "Generation Rock" συλλογή από το μουσικό δυναμικό τριών πολυεθνικών δισκογραφικών εταιρειών. Όμως αυτή η εποχή στην οποία αναφέρεται η σημερινή συλλογή μας, είναι γεμάτη μουσικά διαμάντια... Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς... ονόματα που τότε μεσουρανούσαν στον χώρο της ροκ: Green Day, Red Hot Chilli Peppers, Lemonheads, Whale, Violent Femmes, Oasis, Afghan Whigs, Echobelly και πόσα ακόμα πολλά υποσχόμενα ονόματα των αρχών της δεκαετίας του 1990. Με άλλα λόγια, πρόκειται μια αξιόλογη συλλογή και σίγουρα θα την απολαύσετε.
Σάββατο 23 Ιουλίου 2011
Fischer-Z - Red Skies Over Paradise (Liberty, 1981)
Ίσως κάποιοι να βρουν τον ήχο τους ξεπερασμένο, αλλά δεν περιέχει εφέ ή ψεύτικα τεχνάσματα - είναι αυτό που είναι, και αυτό φτάνει εν τέλει στα αυτιά του ακροατή. Καλή ακρόαση !!!
Κυριακή 10 Ιουλίου 2011
Μασσέλες - Μασσέλες LP (Polygram, 1986)
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα-ένα: έχουμε κατ’ αρχήν να κάνουμε με μουσικούς με πολλή όρεξη, κατάρτιση και ευρύτητα ακουσμάτων, αφού στις επιρροές του δίσκου γίνονται ιδιαίτερα ευδιάκριτα τα στοιχεία της ροκ, των μπλουζ, της swing-jazz, όσο και της λάτιν μουσικής (guajira, salsa), σε σωστές πάντοτε αναλογίες, με απόλυτη αίσθηση του μέτρου και της προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα. Το δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό στοιχείο της κυκλοφορίας αυτής είναι βέβαια η μη σοβαροφανής διάθεση των στίχων, γεμάτη από στοιχεία αυτοσαρκασμού, υποχθόνιου χιούμορ, ερωτικών έως σεξουαλικών υπονοουμένων, τα οποία αν θέλει ανακαλύπτει βήμα-βήμα ο ακροατής που δεν θα πέσει στην παγίδα ενός φαινομενικά εύπεπτου ακούσματος, για να προσπεράσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πολλά τα… δαιμόνια που θ’ ακούσετε σε τόνους εκμυστήρευσης να πρωταγωνιστούν στις αυτοτελείς ιστορίες των τραγουδιών: κατά συρροή ηδονοβλεψίες, διεστραμμένες κυρίες, έως και δολοφόνοι με ρομαντική διάθεση! Το πώς καταφέρνει ο κερατάς –με την καλή και τιμητική έννοια– Τάσος να τα συνδυάσει όλα, δημιουργώντας ένα χαλαρό ρεπορτάζ εικόνων και ήχων, παραμένει στοιχείο της μαγείας του δίσκου, μαγείας που μας έχει κάνει να μην μπορούμε να τον βγάλουμε από το προσωπικό μας cd-player εδώ και χρόνια…
Η εγχώρια και διεθνής συγκυρία της κυκλοφορίας αυτής της ηχογράφησης, ευνοούσε τα πράγματα: στην Ευρώπη ακούγονταν τότε οι Matt Bianco, το Café Bleu των Style Council, ενώ και στην Ελλάδα κάποιοι όπως η Αρλέτα, ο Βαγγέλης Γερμανός των δύο πρώτων δίσκων και ίσως οι πολύ πρώιμοι Κατσιμιχαίοι πρότειναν (αποσπασματικά όμως) στοιχεία παρεμφερή μ’ εκείνα από τις ΜΑΣΣΕΛΕΣ. Αυτό που κάνει τις τελευταίες να υπερτερούν είναι ο συνδυασμός των πολλών προαναφερόμενων πραγμάτων που με εμφανή άνεση και δεξιοτεχνία κατάφεραν, έστω και στη βραχύβια ύπαρξή τους. Και λέμε βραχύβια, γιατί μόλις που πρόλαβαν να κάνουν μερικά περάσματα από την αποκλειστικά κρατική ακόμα τηλεόραση της εποχής, όπως στο ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ του Διονύση Σαββόπουλου (από το οποίο και διασώζεται ένα κλιπάκι στο σταθμό του ηλεκτρικού στη Βικτώρια, όπως ίσως θα έχετε δει σ’ ένα από τα πρώτα posts του blog μας), ή μια παρουσίαση του Τάσου στην εκπομπή της ΕΡΤ2 ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, γυρισμένη στο Club 22, για το τραγούδι «Το Προτελευταίο Βαλς (Καπετάνιος)» του παρόντος. Τα backing vocals του δίσκου ανήκουν σε δυο υπέροχες κοριτσίστικες φωνές, από τις Μίκη Παυλίδη καιι Κλάρα Άντον, όπως μας πληροφορεί το σχετικό ένθετο. Προσωπική ομολογία: η ερμηνεία του τραγουδιού αυτού ήταν τόσο απίστευτα απλή και όμορφη, που για πολλά χρόνια, προτού ακόμα εντοπίσουμε τον δίσκο, στάθηκε το μοναδικό στοιχείο για την αναζήτησή του!
Μιλήσαμε πιο πάνω για μια συγκυρία που δυστυχώς δεν κράτησε πολύ. Oι χρονικά παράλληλες χοντροκοπιές αυτού που κακώς άρχισε τότε να ονομάζεται «ελληνικό ροκ» (Ζουγανελο-Μπουλο-Γιοκαρινο-Παπακωνσταντινιές του σωρού) και το νεο-σκυλάδικο που μας βρήκε λίγο αργότερα με αφορμή την έλευση της ιδιωτκής TV, δεν άφησαν πολλά περιθώρια σε ό,τι καλόγουστο να ξεχωρίσει: δεν έφερνε βλέπετε ούτε κατανάλωση ουίσκι, ούτε επίδειξη οπισθίων και ινστιτούτων αισθητικής πάνω σε τραπέζια και πίστες…
Για το δικό μας κριτήριο ωστόσο, αυτό που δημιούργησαν και πρότειναν τότε οι ΜΑΣΣΕΛΕΣ παραμένει αξεπέραστο, αφού ακόμα και σήμερα ακούγεται φρέσκο και προπαντός βάζει το μυαλό να δουλέψει και λίγο, προκειμένου να μπει στα απίστευτα σενάρια που αφηγούνται τα τραγούδια αυτής της κυκλοφορίας. Και κάτι τελευταίο: δοκιμάστε κι εσείς να φτιάξετε ένα cd με αυτά και να το ακούτε στο αυτοκίνητο όταν ξεκινάτε για κάποια απόδραση από τις πόλεις σας. Θα διαπιστώσετε γρήγορα το πόσο καλή παρέα θα σας κρατήσουν, κάνοντάς σας συχνά ν’ ακολουθείτε χτυπώντας με το χέρι στο τιμόνι τους ρυθμούς τους, ενώ ίσως θα κρυφοχαμογελάτε ταυτόχρονα με τα πονηρά υπονοούμενα των στίχων. Ποιος ξέρει; Ίσως δίπλα σας περνά εκείνη τη στιγμή ένα άλλο αυτοκίνητο με την ίδια μουσική να βγαίνει απ’ τα ηχεία, απόδειξη για το ότι κάποιοι συνοδοιπόροι σας μοιράζονται το καλό σας γούστο, αλλά και τις ακουστικές εμπειρίες που το blog μας συνιστά!
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
VARIOUS - Rock FM 96,8 Rodon Live (MBI, 1993)
(Ανανέωση link 25/01/2012)
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
Cocteau Twins - A Collection...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011
Δεν Υπάρχει και τα Σπάει !

Κυριακή 8 Μαΐου 2011
The Flowers, Madness, and The Teardrop Explodes, 7-inch British Attack.




Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Booth and the Bad Angel - Same Title (Fontana, 1996)

Μετά από διεργασία σχεδόν δύο ετών (από το 1995 έως το 1996) ενώθηκαν η εκφραστικότατη φωνή του Booth και η μεγαλοφυία του Badalamenti, ώστε να δώσουν τέλεια κομμάτια σαν τα "I Believe", "Dance of the Bad Angels", "Hit Parade", "Heart" και πολλά άλλα που θα ακούσετε κάνοντας ένα κλικ Ε Δ Ω.
Καλή ακρόαση, είναι μια κυκλοφορία που αξίζει την προσοχή σας ό,τι μουσική και αν ακούτε!
Σάββατο 2 Απριλίου 2011
VARIOUS - Hit Parade (Phillips, 1967)
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Penetration - Coming up for Air (Virgin, 1979)
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
The Call - Modern Romans (Mercury, 1983)
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
VARIOUS - Rave (Telstar, 1990)
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
The MGC - Foxy Lady / I Don't Want to Discuss it 7'' (Panvox, 1968-69)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
Nonex - Nonex (Shadow Records, 1999)
