Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ…

   Εποχή εκπόρνευσης λοιπόν! Εποχή συνωστισμού για το τι θα ξεπουληθεί γρηγορότερα – και όχι αναγκαία στην καλύτερη τιμή. Εποχή ακόμα ξεπεσμού και αποκοπής από κάθε αξία (what is this?) που θα μπορούσε να ανακόψει τη διαδικασία της πώλησης. Είναι όλοι έτοιμοι στη γραμμή εκκίνησης και οι παρωπίδες είναι καλά στερεωμένες στα πλαϊνά του κρανίου.
   Με την πορνεία –να διευκρινίσουμε– δεν έχουμε πρόβλημα («θέμα» είναι η έκφραση της μόδας): και σπίτια έχει συντηρήσει και παιδιά έχει ενίοτε αναθρέψει. Αυτό που όμως μας εκπλήσσει συνεχώς είναι η πρακτική του short-sell (πούλα ακόμα κι αυτό που δεν έχεις) με ρυθμό αστραπής, πατώντας πάνω σε οποιονδήποτε και καταπατώντας το κάθε τι. Η αίσθηση του γελοίου μεταλλάσσεται καθημερινά και τα εσώρουχα πέφτουν διαρκώς χαμηλότερα. Η στάθμη των σκοτεινών νερών ανεβαίνει ασταμάτητα, σβήνοντας τη γραμμή του ορίζοντα από το οπτικό πεδίο.
   Γι’ αυτά λοιπόν νιώσαμε την ανάγκη να δώσουμε το παρόν. Δεν γινόμαστε τιμητές των πάντων, ούτε και κλαψομούνηδες με τα χάλια του οποιουδήποτε περίγυρου. Καταγράφουμε όμως τα χρονικά της διαπόμπευσης όσων με καμάρι παρελαύνουν στην πασαρέλα του ευνουχισμού, αφήνοντας πίσω τους μια γυαλιστερή, ευδιάκριτη γραμμή σάλιου. Και είναι πολλοί και πολλές…
   Παράλληλα, δίνουμε προς κοινή χρήση πολιτιστικές αναφορές του παρελθόντος μας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και την ετερόκλητη φύση τους δίνουν τις συντεταγμένες της παρουσίας μας ανάμεσά σας.
   Ποιοι είμαστε; Πόσοι; Μαντέψτε το βρε! Εμείς κρατάμε προβολείς και φωτίζουμε τα ζώα της μορφωτικής μας νύχτας, μπας και τα στραβώσουμε και τα πετύχετε στο σημάδι.
   Βουρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου