Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Φάντης Μπαστούνι και οι Άσσοι, Ζωντανά στο Θέατρο "Αμόρε" 11/02/1985 (bootleg)



   Ένα τέταρτο του αιώνα παρέμενε η συγκεκριμένη live ηχογράφηση κλεισμένη μέσα στο… χρονοσύρταρο (κυριολεκτικά) της ιστορίας! Ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο ΑΜΟΡΕ, στα πλαίσια του ανοίγματος της τότε κυβέρνησης στο ελληνόφωνο ροκ, γνωστότερο ως «ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ». Βέβαια, υπάρχει κυκλοφορία σε βινύλιο με τον τίτλο αυτό, οι άθλιοι των εταιρειών όμως έβαλαν σε αυτήν studio ηχογραφήσεις…
   Έχουμε και λέμε λοιπόν: μετά από μια εκπληκτική πρώτη βραδιά των Φάντης Μπαστούνι, ο γράφων ενθουσιασμένος ενημέρωσε όσους φίλους και γνωστούς είχε για την εμπειρία του. Έτσι, κι επειδή και άλλοι είχαν κάνει το ίδιο, το μικρό θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο την δεύτερη βραδιά. Ως γνώστες της περιοχής –όντας κάτοικοί της–, τα μέλη της προαναφερθείσας συμμορίας παρέκαμψαν την κοσμοσυρροή μέσω μιας πονηρής πίσω πόρτας, για να βρεθούν ακριβώς επί σκηνής, εφοδιασμένοι μάλιστα με ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο που ευθύνεται για την παρούσα ηχογράφηση! Η ενέργεια του κοινού ήταν τεράστια από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συναυλίας, ενώ σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι θεατές ανέβαιναν για χορό επί σκηνής, ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος. Ο αυθόρμητος συνωστισμός οδήγησε σύντομα σε βλάβες στα καλώδια και τα ηχεία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τουλάχιστον ημίωρες διακοπές. Όμως, η αγάπη του κόσμου ήταν τόση, που κανείς δεν εγκατέλειψε τη σκηνή μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα, για να συνεχιστεί ένα όργιο κεφιού, χορού και αγνής rocknroll διασκέδασης!
   Αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω τα τραγούδια που θα συναντήσετε εδώ, κάποια απ’ τα οποία λόγω του γενικού ορυμαγδού στάθηκε δύσκολο να ταυτοποιηθούν – οποιαδήποτε βοήθεια πάνω στο θέμα καλοδεχούμενη… ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ λοιπόν το ανεπανάληπτο αυτό άκουσμα από τον μακρινό Φεβρουάριο του 1985, καθώς ακόμα πιο αναπάντεχα posts βρίσκονται καθ’ οδόν για το blog!

6 σχόλια:

  1. τετοια πραματα μ'αρεσουν! μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Με γύρισες 25 χρόνια πίσω. Να σαι καλά.Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα «πονηρά» κόλπα που μα θυμίζουν αξέχαστες στιγμές και εποχές. Αλήθεια, υπάρχουν κάποιοι που μας θυμούνται ακόμη ;
    Θα επανέλθω σύντομα για να σας ποστάρω σε λίστα όλα τα κομμάτια της ηχογράφησης, μια και για μένα είναι όλα γνωστά :)
    Ευχαριστώ.
    Μάκης (ο drummer των Φάντηδων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον, παραθέτω τη λίστα με τα σωστά κομάτια του live και με ορισμένες παρασκηνιακές διευκρινίσεις (χε,χε).
    1. Τζίμ ο Τίγρης και τα μαύρα blue jeans
    2. Οι αλήτες τηε γειτονιάς
    3. Stand By me
    4.Η Σάρα η Μάρα και το..κακό συναπάντημα
    5.Ολη η πόλη απόψε είναι δικιά μας
    6.Πες μια ευχή
    7.Κενό λόγω τεχνικού προβλήματος (δεν υπάρχει κομάτι)
    8. Πέφτει το σκοτάδι
    9. Μονάχος στους δρόμους
    10. Η νύχτα π΄αγκαλιάζει τη χώρα
    11. Μοναξιά
    12.Ανάμνηση
    13.Πάμε για τσάρκα
    14.Ο ...και καλά
    15.Απόψε έχω πυρετό
    16. Rock nand Roll χορέψτε
    17.Baby Rocker
    18.Πόρτο Ράφτη
    19. Good Golly Miss Molly
    20. Medley A' (με διακοπή λόγω προβλήματος)
    21. Medley B' ολόκληρο
    22. Τζιμ ο Τίγρης και τα Μάυρα blue jeans

    Στο τέλος του 2ου κοματιού (Αλήτες της Γειτονιάς) σπάει το δέρμα της κάσας. Χωρίς κάσα τα επόμενα κομμάτια ως και το 6. Το 7 δεν είναι κομάτι, είναι μια ολιγόλεπτη πάυση για να αλλαχτεί το δέρμα. Στο πρώτο medley ο κόσμος ανέβηκε στη σκηνή και από τον χορό και όλο το χαβαλέ κόπηκαν κάποια καλώδια. Το ξαναπαίξαμε από την αρχή.
    Αυτά προς το παρόν.
    Τι μου θύμισες, αλήθεια !!!
    Μάκης (drummer των Φάντηδων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ Θα παρακαλούσα τον γράφοντα να μου αποκαλύψει την ταυτότητά του στο e-mail μου.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Μάκη, το mail μας είναι: theprostitutiontimes@gmail.com

    Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για τις πληροφορίες σχετικά με τα κομμάτια της συναυλίας. Περιμένουμε μήνυμα σου μέσω του παραπάνω mail.

    T.P.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείς να ανεβάσεις και το δίσκο τους "ROCK'N'ROLL" που κυκλοφόρησε το 1985;

    ΑπάντησηΔιαγραφή