Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Varverakis + Erotica - Disco Sex (Zodiac, 1978)

   Η δεκάχρονη θητεία σου δίπλα στους μεγαλύτερους μάγους βουντού της Καραϊβικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη συνέχεια, άλλα δέκα χρόνια μαθητείας στη μεγαλύτερη σχολή Σαολίν της Κίνας έκαναν τους φωτισμένους δασκάλους σου να μιλούν με θαυμασμό για την αλματώδη πρόοδό σου στο μονοπάτι της αιώνιας Δύναμης. Τέλος, μια ακόμη γαλήνια δεκαετία, γεμάτη αρετή και ικανότητα ελέγχου του νου και του σώματος, πέρασε δίπλα στους πάνσοφους γκουρού των υψιπέδων των Ιμαλαΐων, εξασφαλίζοντάς σου την πλήρη αυτογνωσία αλλά και την απόλυτη αταραξία μπροστά σε κάθε είδους εσωτερικό και εξωτερικό κίνδυνο.
   Τώρα, οπλισμένος με γιγάντια αυτοπεποίθηση, αντικρύζεις τις θεόρατες πύλες της Γνώσης, στη μακρινή χώρα του Λησμονημένου Πάντοτε. Ένα κομμάτι του εαυτού σου, αυτό με τη βαριά χρυσή αλυσίδα να αιωρείται πάνω απ’ το δασύτριχο στήθος σου και το ψηλοκάβαλο παντελόνι-καμπάνα να ξεσκονίζει σε κάθε σου βήμα τα παπούτσια-έπιπλα που φοράς, σε παρακινεί για νύχτες θελκτικού λικνίσματος πάνω στην ιριδίζουσα πίστα της συνοικιακής disco. Παράλληλα, η κολώνια ΜΕΝΝΕΝ με την οποία πότισες σε άφθονες ποσότητες τις μασχάλες σου, λειτουργεί ως μαγνήτης για όλες τις θηλυκές υπάρξεις σε ακτίνα πολλών οικοδομικών τετραγώνων, δίνοντάς τους υποσχέσεις για ατέλειωτες νύχτες πόθου και sex πάνω σε ολομέταξα σεντόνια. Οι όρκοι της αγάπης που θα δοθούν θα είναι απαράβατοι, αφού θα θεμελιώνονται πάνω στις ακλόνητες παραδόσεις του τρίπτυχου Τραβόλτα-Κοινούση-Μπέσσυ Αργυράκη.
   Η Μεγάλη Ώρα έφτασε! Μπροστά σου, ο μακρυμάλλης γέροντας, αιώνιος θεματοφύλακας των αξιών του ιερού Δίσκου, τον κρατά ευλαβικά στα τρεμάμενα χέρια του, έτοιμος πια να σου τον παραδώσει.
-«Σύνθημα;», σε ρωτά.
-«Φλωρινιώτης!», απαντάς, τολμώντας να τον κοιτάξεις κατάματα.
-«Παρασύνθημα;», ρωτάς εσύ Εκείνον.
-«Τζον Τίκης!» σου απαντά με συγκινημένη φωνή, καθώς τοποθετεί το βαρύτιμο Δίσκο του Varverakis και των αισθησιακών Erotica πάνω στις στιβαρές σου ανοιχτές παλάμες.
   Το ρολόι του χρόνου έχει σταματήσει στο έτος 1978 μ.Χ. Το ταξίδι σου έχει βρει πλέον τον προορισμό του. Ο σεβάσμιος γέροντας υποκλίνεται μπροστά σου και, δίχως να ξεστομίσει άλλη λέξη, χάνεται πάλι πίσω απ’ τις βαριές πύλες. Κι εσύ, άξιος συνεχιστής πια της προαιώνιας παράδοσης, ρίχνεις βαρύ χαστούκι πάνω στο ξυπνητήρι που κουδουνίζει στις 6 τα χαράματα, καλώντας σε για μια ακόμα μέρα βιοπάλης και ιδρώτα στο μηχανουργείο.
   Όμως, πάνω στο παλιό τραπέζι, ακριβώς απέναντι απ’ το κρεβάτι σου, ο Δίσκος που σε περίοπτη θέση τοποθέτησες χτες βράδυ, σου θυμίζει ότι κάποια απ’ τα παραπάνω δεν ήταν όνειρο και ότι οι μακρινοί, άγνωστοί σου φίλοι φρόντισαν και θα φροντίζουν πάντα για να ξεκινάς μ’ ένα πλατύ χαμόγελο τη μέρα σου!
Ε Δ Ω σας περιμένει το αρχείο.

3 σχόλια:

  1. Τζον Τίκης???
    Τι ειπες τώρα?? Αυτά έιναι!!!
    Όσο για τον έτερο μεγάλο τον Φλωρινιώτη, κάποιος μεγάλος έλληνας συνθέτης τον είχε οραματιστεί ώς τον έλληα Bowie!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Varverakis ήταν μια μοναδική περίπτωση, επιμειξία των δυο προαναφερόμενων εγχώριων αστέρων. Δυστυχώς δεν έτυχε της αποδοχής που του άξιζε, γιατί τώρα θα μιλούσαμε για τον Έλληνα Elvis, ενώ οι Erotica θα ήταν τουλάχιστον οι Ελληνίδες Spice Girls!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή