Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

VARIOUS - Pebbles Presents - Highs in the Mid Sixties-Volume 19 - Michigan part 3 (Archive International Productions, 1985)


   Τρίτο μέρος του αφιερώματος της σειράς High in the Mid Sixties στη σκηνή του Michigan, με δεκατέσσερα διαμαντάκια της ύστερης γκαράζ/προ-ψυχεδελικής εποχής.
   Εδώ θα συναντήσετε επιρροές τόσο από surf-punk όσο και από folk ρυθμούς, με μερικές πολύ ξεχωριστές στιγμές όπως τη διασκευή στο θρυλικό Gloria του Van Morrison από τους The Oxford 5, ή το υπέροχα «βρώμικο» From the Tomb to the Womb (τι τίτλος!) των The Orange Wedge.
   Αυτά λοιπόν φίλοι για τη συλλογή αυτή και πάμε παρακάτω… ωπ, μια στιγμή!!
   Ποιος είναι ο νεαρός πίσω από τα ντραμς στο εξώφυλλο;; Για ρίξτε μια δεύτερη ματιά… Τι γράφει πάνω στη μπότα; The Iguanas;; Κάτι θυμίζει το όνομα, έτσι; Ναι λοιπόν, πρόκειται για εφηβικό σχήμα του James Osterberg, γνωστού μετέπειτα ως Iggy Pop (το παρατσούκλι "Iggy" προέρχεται ακριβώς από τη συμμετοχή του σ' αυτό το συγκρότημα)!! Επιπλέον, τα φωνητικά στο Again and Again φέρουν την υπογραφή του, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής για τις μετέπειτα αναζητήσεις του στη ζούγκλα του πρωτο-πανκ και των σκοτεινών ήχων που θα εξέπεμπαν λίγο αργότερα οι Stooges, αλλάζοντας για πάντα τα μουσικά πράγματα στις δυο απέναντι όχθες του Ατλαντικού…
   Κρατείστε λοιπόν αυτή την κάψουλα του χρόνου στα ηχεία και τα μυαλά σας, τέσσερις και πάνω δεκαετίες από τη δημιουργία της, ως ένα μικρό προάγγελο των πραγμάτων που σύντομα θα επακολουθούσαν!

   ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ Ε Δ Ω. (Ανανέωση link 29/01/2012)

Υ.Γ. …και μια λεπτομέρεια που εντόπισε το άγρυπνο μάτι των Τ.Ρ.Τ.: στο οπισθόφυλλο αναγράφονται τα μέλη των Iguanas με τη σειρά εμφάνισής τους στο εξώφυλλο. Στα αριστερά λοιπόν του Iggy (δεξιά όπως βλέπουμε τη φωτο) κάθεται ένα… ελληνόπουλο της διασποράς, ο Nick Holokythas (Kolokythas ίσως;), που με την παρουσία του βάζει ανεξίτηλο ελληνικό χρώμα στο μνημείο του garage rock!

2 σχόλια:

  1. Καλη επιλογη για ανεβασμα αλλα ρε παιδια χιλλιες φορες rapidshare...
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω κάτι φίλε μου, με το rapidshare όλα τα downloads μας είχαν κολλήσει. Ξέρεις πόσο καιρό είχε κάποιος να κατεβάσει κάτι, ο,τιδήποτε;
    Μετά το ψυλλιαστήκαμε, οπότε έπρεπε να αλλάξουμε file host. Το z-share δεν είναι κακό, απλά πρέπει να περιμένει κανείς μερικά δευτερόλεπτα, άσε που μπορείς να κατεβάσεις και παράλληλα και άλλα αρχεία αν θες. Οπότε ήταν για μας η καλύτερη επιλογή (μεταξύ των δωρεάν mediafire και z-share). Άν θές οδηγίες πως γίνεται, και όποιος άλλος δηλαδή θέλει, μπορείτε να το ζητήσετε. Μετα χαράς να τις δώσουμε και με εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή