Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

VARIOUS - Party Party Original Soundtrack (A&M, 1982)


  
   Soundtrack μιας όχι και τόσο γνωστής νεανικής κωμωδίας των αρχών των 80s, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνθέσεις και κυρίως διασκευές από επιτυχημένους καλλιτέχνες της τότε εποχής.
   Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις πολύ καλές και αρκετά σπάνιες εκτελέσεις των “The man who sold the world” από τον Midge Ure των Ultravox, το “No feelings” των Sex Pistols από τις Bananarama, το “Tutti frutti" από τον Sting και το “No woman no cry” από την Pauline Black των Selecter, το οποίο με ιδιαίτερη ευγένεια φιλοξένησαν από τον παρόντα δίσκο στην εκπομπή τους “Miss Jamaica” οι μερακλήδες συνεργάτες του ΗΧΩ-STAR RADIO πίσω στο 1988. Λίγο μετά θα ερχόταν η ιδιωτική ραδιοφωνία με τα αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε…
   Ακούστε πάντως τον δίσκο, παρά τα γραφόμενα στο «ΠΟΠ & ΡΟΚ» τότε, όντως είναι χαρακτηριστικός του καιρού του!

    Και ένα σχόλιο για το ξανα-αντάμωμά μας.
   Δεν θα δώσουμε τις συνηθισμένες ευχές για καλή επάνοδο, καλό χειμώνα κ.λπ. Πού το είδατε το καλό; Στα νιάτα που πακετάρουν για το εξωτερικό; Στα νοικοκυριά που μετράνε τις μπουκιές, τη βενζίνη και τις δόσεις τους; Στα γεροντάκια που θα κρυώσουν ίσως για τελευταία φορά φέτος και που αγωνιούν για το φάρμακό τους;
   Ευχές υπάρχουν άφθονες μέσα στο θράσος και την αμάθεια των ραδιο-τηλεοπτικών εκφωνητών, των αμερικανοσπούδαχτων υπουργών και παρατρεχάμενων, ίσως και των καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών. Ως εκεί όμως.
   Βρείτε λοιπόν δύναμη μέσα σας. Συμβουλή, ευχή και κατάρα. Ζούμε τα ίδια, γι’ αυτό «δικαιούμαστε δια να ομιλούμε»… Κι αν όλα αποτύχουν, «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα» που αλληλεύχονταν με περίσσεια τόλμη και χιούμορ κάποιοι αγωνιστές, σε καιρούς ανάλογα και περισσότερο σκληρούς.

4 σχόλια:

  1. Μοιαζει Καλο Δισκακι Και Θα Το Κατεβασω.
    Οσο Για Το Σχολιο Σας,Τι Να Πω Ρε Παιδια,Ποναει Η Καρδια Μου Για Την Χωρις Αγωνα Ηττα Ολων Μας...
    Ειμαστε Αξιοι Της Μοιρας Μας...
    Ξεβρακωθηκε Η Χρονια Υποκρισια,Βασιλευει Η Παραδοσιακη Αναισθησια,Η Χρυση Αυγη Φανερωνει Την Ανθρωπια Που Μας Απεμεινε...Τελικα Εμεις Οι Ελληνες Ειμαστε Πολυ Ωραιος Λαος...Φιλοτιμοι...
    Συναισθηματικοι..Σαν Παιδια....
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά αυτό το post είναι από τα καλύτερα που έχετε κάνει έως σήμερα. Πριν από μερικά χρόνια έδειξε το ΝΕΤ την ταινία και μου άρεσε πολύ. Από τότε έψαχνα να ακούσω το soundtrack. Να είστε καλά και να συνεχίσετε με παρόμοιες αναρτήσεις.

    Βασίλης, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας σας . Επιστρέψαμε στη βάση μας , γαμώτοτο , σας ευχόμαστε τα καλύτερα γιά τον εύκ"ω"λο χειμώνα που έρχεται , καλές αναρτήσεις και πολλά βαθιά Τσιμπούκια στους Ανίκανους κυβερνώντες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστούμε όλους για τα πλούσια σχόλια...
    Αντευχόμαστε καλό κουράγιο και αγώνα σε αυτόν τον δύσκ'ω'λο χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή