Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

VARIOUS - Ηλεκτρικά Ρεύματα (M.B.I., 1989)


   Τα "Ηλεκτρικά Ρεύματα" ήταν μια εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πειραιάς, Κανάλι Ένα 90,6 FM", η οποία παρουσίαζε ανεξάρτητα ροκ σχήματα από τον Ελληνικό και παγκόσμιο χώρο. Οικοδεσπότης της εκπομπής ήταν ο Θοδωρής Βαμβακάρης ο οποίος έκανε την επιλογή των τραγουδιών στον δίσκο που θα παρουσιάσουμε. Ήταν βέβαια τα πρώτα βήματα του ελεύθερου ιδιωτικού ραδιοφώνου και υπήρχαν ακόμα αγνές διαθέσεις και χώρος για εκπομπές που άγγιζαν την ανεξάρτητη ροκ σκηνή και μετέδιδαν μουσική χωρίς τη σημερινή κατάρα του playlist.
   Αυτή εδώ είναι η πρώτη προσπάθεια της εκπομπής αυτής να μπει στα δισκογραφικά πράγματα κυκλοφορώντας αυτή την συλλογή αποκλειστικά με καλλιτέχνες που ανήκαν στην ανεξάρτητη δισκογραφική Cherry Red, με την οποία έχουμε και μεις ασχοληθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις. Είναι μια ωραία προσπάθεια του σταθμού να γνωρίσει καλύτερα στους ακροατές του και όχι μόνο, κάποια συγκροτήματα που κατά τη γνώμη μας άξιζαν πολύ. Έτσι λοιπόν, στην πρώτη πλευρά του δίσκου αποτυπώνεται το "ποιοτικό ποπ" πρόσωπο της Cherry Red με συγκροτήματα όπως Marden Hill, Louis Philippe, και The King of Luxembourg, ενώ στην δεύτερη πλευρά υπάρχει διαφορετική προσέγγιση με new wave, funk, αλλά και μετά-punk συγκροτήματα όπως Eyeless in Gaza, τον Martyn Bates (τραγουδιστή τους σε σόλο καριέρα), τους Monochrome Set, τους καταπληκτικούς Medium Medium, αλλά και τους θρύλικούς The Passage.
   Δεν έχει πέσει στην προσοχή μας συνέχεια της συλλογής αυτής, όμως θα ήμαστε περίεργοι για την οποιαδήποτε επόμενη προσπάθεια, αφού αυτή η πρώτη είναι αρκετά καλή. Πάρτε το από Ε Δ Ω.
  

3 σχόλια:

  1. Νά'σαι καλά φίλε Κώστα. Αυτό το δίσκο τον είχα πολύ "παραμερίσει" σχεδόν από τη μέρα που τον πήρα, ώσπου τον άκουσα ξανά πρόσφατα και σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να τον μοιραζόμουν. Οπότε αφού τον έδωσα και στους άλλους (την υπόλοιπη ομάδα του ΤΡΤ) αποφασίσαμε να τον ανεβάσουεμ.
    Κάποτε καταλήγει η μουσική να ωριμάζει, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό το blog σας, έχω ανακαλύψει πολύ σπάνια δισκάκια εδώ μέσα.

    Είναι εύκολο να ξανανεβάσετε το VA - Ηλεκτρικά Ρεύματα (M.B.I., 1989)γιατί το link δεν λειτουργεί πλέον? Πολύ θα ήθελα να τον ακούσω!

    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά σας.

    Βασίλης, ΑΘήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή