Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

VARIOUS - Rock FM 96,8 Rodon Live (MBI, 1993)


   Γεια σας φίλοι και φίλες του Prostitution Times... Και σήμερα παρουσιάζουμε κάτι ξεχωριστό, ίσως όχι ιδιαίτερα σπάνιο, αλλά πια δυσεύρετο. Είναι μια κυκλοφορία με την αφορμή των πρώτων τριών χρόνων της λειτουργίας του ραδιοσταθμου Rock FM 96,8. Στις 23 Δεκεμβρίου του 1992 ο Rock FM για να γιορτάσει τα τρίτα γενέθλιά του οργάνωσε ένα "πάρτυ" στο πάλαι ποτέ club Ρόδον στην οδό Μάρνη (τώρα είναι super market) με την συμμετοχή των Last Drive, That's Why, Trade Mark, Απροσάρμοστων και Magic de Spell. Η ζωντανή αυτή εμφάνιση ηχογραφήθηκε και όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν με δύο τραγούδια στην πλέον ιστορικής σημασίας συλλογή αυτή, γιατί σήμερα όπως είπαμε και πιο πάνω, από τη μια το club Ρόδον δεν υπάρχει πλέον, από την άλλη ο Rock FM 96,8 έχει πάψει να είναι ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός και λίγο πολύ έχοντας μπει στη λογική της playlist και γενικότερα της εμπορικής προώθησης της μουσικής, απέχει από το πραγματικά ζωντανό γίγνεσθαι της σημερινής μουσικής σκηνής αναμασώντας τα hits του χτες. Σκοπός της ανάρτησης αυτής δεν είναι να "κράξουμε" τον κάποτε αγαπημένο Rock FM. Η λογική άλλωστε στο σημερινό μουσικό ραδιόφωνο είναι η ίδια, να παίζει μουσική που δεν ενοχλεί και να μην προβάλλει ουσιώδη μουσικά γεγονότα εκτός από τα trendy 'Rockwave', 'Eject', κ.α., αλλά και δεινόσαυρους της rock που εμφανίζονται κάθε τόσο σαν κακός εφιάλτης.
   Στα αυλάκια αυτού του δίσκου-ντοκουμέντο από τις πιο αθώες εποχές της Ελληνικής ροκ σκηνής παίζουν αυτά τα 5 συγκροτήματα, με πιο χαρακτηριστικούς τους Last Drive με την garage/rock 'n' roll διάθεση, τους That's Why και Trade Mark σε πιο hard rock/heavy ύφος, τους Απροσάρμοστους -ως πρώην σχήμα του Π. Σιδηρόπουλου- να έχουν βεβαίως τη θέση τους στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή, και τους Magic de Spell - ζωντανή ιστορία της ντόπιας new wave σκηνής από τα γεννοφάσκια της νωρίς το '80- να ακροβατούν ανάμεσα στην πρότερη περίοδο του αγγλικού στίχου και στην ύστερη επιλογή του ελληνικού.
   Ευχόμαστε καλή ακρόαση, γράψτε μας σχόλια για ό,τι θέλετε. Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας για να κάνουμε αυτό το blog συνεχώς καλύτερο!
(Ανανέωση link 25/01/2012)

7 σχόλια:

  1. Προς Kostas: Χαιρόμαστε πολύ που σε βλέπουμε από τούτα τα μέρη. Καιρό έχουμε και μεις να φανούμε από τις 'Αστικές Ασπιρίνες'. Σίγουρα αυτή η μικρομέγαλη συλλογή θα σου θύμισε πολλά. Σε ευχαριστούμε για το σχολιο.

    Προς Samakos9: Ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρρυντικά σχόλια. Οπωσδήποτε προσπαθούμε κάθε ανάρτηση να κεντρίζει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, είτε πρόκειται για μουσική, είτε για κάποιες σκέψεις που έχουν να κάνουν με τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, μιλάμε το entersadman των metallica που το διασκευάζουν οι trademark κυριολεκτικά τα σπάει, που να το φανταστει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παίδες, μπόμπα η συλλογή, περισσότερο γιατί μου θύμισε δύο από τα ομορφότερα πράγματα που με συντρόφευαν στα νάιντις, το Ρόδον και τον ΡοκFM // Keep up, πραγματικά γουστάρω κάθε που μαυρίζουν τα feeds με δημοσιεύσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό για το οποίο παλεύουμε και θεωρούμε, αν θες, αποστολή μας, είναι το να διατηρούμε ζωντανό ένα καλό γούστο και αισθητήριο, σε πείσμα των καιρών μας. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που συμφωνούν μαζί μας και μας "παρακολουθούν" τακτικά, δείχνει πως υπάρχει ζήτηση για ό,τι προσφέρουμε κι αυτό είναι τόσο ενθαρρυντικό για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, ανάδειξης και διαμοιρασμού παλιών, πια, βινυλίων από την εγχώρια σκηνή.

      Θα ήθελα ωστόσο να σας συστήσω, με όλο το θράσσσσσος, να μην περιορίζεστε στα αχαρακτήριστα και άκρως παρωχημένα πια mp3 και δη στα 192kbps. Εφόσον κάνετε τον άκρως επαινέσιμο κόπο, προσφέρετε τα αρχεία σε wav ή flac, ήτοι στην μέγιστη δυνατή ποιότητα. (το ότι θα προκύψουν μεγαλύτερα σε όγκο αρχεία, είναι κατά την κρίση μου δευτερεύον, σε σχέη με την κορυφαία ποιότητα).

      Να είστε καλά,

      hobsbaum.

      Διαγραφή