Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

VARIOUS - Modern Rock '90s 2x LP (Virgin, 1994)


   Φίλες και φίλοι, σήμερα έχουμε ανεβάσει για εσάς άλλη μία από αυτές τις νοσταλγικές συλλογές που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90. Πολλές από αυτές περιείχαν την αφρόκρεμα του νέου ροκ, όπως αυτό διαμορφώθηκε και εκφράστηκε με το πέρας της δεκαετίας του '80. Στο ίδιο περίπου ύφος με τη συλλογή "Generation Rock" που ανεβάσαμε πριν λίγο καιρό είναι και η "Modern Rock 90s", επίσης σε διπλή βινυλιακή έκδοση.
   Η παραπάνω συλλογή ήταν βέβαια από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν την περασμένη δεκαετία -πιο συγκεκριμένα το 1994- και περιέχει κυριολεκτικά την ελίτ του τότε νέου ανεξάρτυητου ροκ, κυρίως δε τα πιο σημαντικά από τα πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα σε διεθνές επίπεδο. Πιστεύουμε πως θα είναι μία από τις συλλογές που, μόνο και μόνο επειδή ξεκινά με το "Creep" των Radiohead και περιέχει επιπλέον τα "Saturn 5" από τους Inspiral Carpets και "Sabotage" από Beastie Boys -δεν δίνουμε άλλα στοιχεία- θα θελήσετε να την ακούτε στο αυτοκίνητο, στα ταξίδια σας, ή από το σπίτι στη δουλειά και αντίστροφα... και σίγουρα θα νοσταλγήσετε μια άλλη, περασμένη αλλά όχι πολύ μακρινή εποχή.
   Τέλος, σημειώνουμε ότι μαζί με τους νέους συμμετέχουν και κάποιοι "βετεράνοι" της ανεξάρτητης σκηνής: Ramones, Nick Cave, Morrissey, Depeche Mode, Kristin Hersh κ.ά.

   Καλή σας ακρόαση!!

2 σχόλια: