Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Squeeze - 6 Squeeze Songs Crammed Into One Ten-inch Record (A&M, 1979)



  Difford/Tilbrook (κατά το Jagger/Richards ή Strummer/Jones) – ένα από τα δυνατότερα συνθετικά δίδυμα στο χώρο της new wave, υπεύθυνο για το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας των Squeeze.
   Με μουσική ύπαρξη να ξεπερνά ήδη τις τρεις δεκαετίες, μετά από αρκετές και συχνά μακροχρόνιες διαλύσεις, το συγκρότημα είναι συναυλικά ενεργό και πάλι, ενώ σύμφωνα με φήμες ετοιμάζει νέες ηχογραφήσεις και κυκλοφορίες!
   Το παρόν, αρκετά σπάνιο ΕΡ σε «συμπιεσμένη» μορφή –για να δικαιολογήσει άλλωστε και τον τίτλο τους– αποτελεί αμερικάνικη κυκλοφορία του 1979, με 6 αντιπροσωπευτικά τραγούδια μέσα από τα δύο πρώτα LPs του συγκροτήματος. Η συνθετική και εκτελεστική ευρηματικότητά τους είναι βέβαια προφανής, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από την πιστή βάση των οπαδών των Squeeze μέχρι σήμερα, με τον προαναφερθέντα συνθετικό κορμό να εμπλουτίζεται κατά καιρούς με αρκετά άλλα μέλη.
   Από τα περιεχόμενα τραγούδια, πιο γνωστά στην Ελλάδα είναι τα “Cool For Cats” και “Take Me Im Yours”, με το δεύτερο ν’ αποτελεί έναν μοναδικό new wave ύμνο με εμβατηριακό χαρακτήρα, άφθαρτο στο πέρασμα του χρόνου. Οι στίχοι του δε, αποτελούν μνημείο έμπνευσης και φαντασίας για την άνευ όρων παράδοση στη δύναμη της αγάπης μετά από ένα περιπετειώδες, αλληγορικό ταξίδι ανά τον κόσμο! Αναζητήστε τους και θα καταλάβετε…
   Δικό σας το ΕΡ από σήμερα.

1 σχόλιο: