Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Αποκριάτικα Ακούσματα

 
    Το τμήμα ειδικών εφφέ των στούντιο της Walt Disney συλλέγει ήχους από το 1927. Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε ήταν το "Steamboat Willy" όπου πρωταγωνιστούσε ένα μικρό ποντίκι με το όνομα Mickey. Αυτή η πρώτη ταινία όπως και κάθε άλλη παραγωγή της Walt Disney περιείχε πολλά ειδικά ηχητικά εφφέ.
Βασισμένη πάνω στην τεράστια συλλογή ήχων και ηχητικών εφφέ η Disneyland Records παρήγαγε και κυκλοφόρησε αυτόν τον δίσκο. Η πρώτη πλευρά περιέχει δέκα ηχητικές ιστορίες όπου ο αφηγητής λέει την ιστορία με τη βοήθεια των ηχητικών εφφέ. Η δεύτερη πλευρά περιέχει κατηγοριοποιημένα ηχητικά εφφέ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξει ή να επενδύσει ο καθένας τη δική του ιστορία.
Γνωρίζουμε πως θα απολαύσετε τις ηχητικές περιπέτειες όπως είναι αποτυπωμένες σε αυτό το άλμπουμ αλλά ίσως διασκεδάσετε περισσότερο δημιουργώντας τις δικές σας ιστορίες με ήχους από αυτό το δίσκο.
Η Walt Disney έχει έναν από τους ποιοτικότερους καταλόγους δίσκων για παιδιά  ηλικίας τριών έως οκτώ ετών. Οι περισσότεροι δίσκοι του καταλόγου της Disneyland Records είναι φτιαγμένοι ακριβώς για αυτή την ηλικιακή ομάδα αν και είναι κατάλληλοι και για παιδιά στην προεφηβεία. Όμως το συγκεκριμένο άλμπουμ "Chilling, Thrilling Sounds of the Haunted House δεν απευθύνεται σε νεαρά παιδιά από τριών έως οκτώ ετών. Είναι αποκλειστικά για εφήβους και ενήλικες.
Τέλος, αυτή η έκδοση περιέχει και ιδέες για πάρτυ με χαρτοκοπτική για προσκλήσεις, διακόσμηση, φωτισμό και διάφορα παιχνίδια. Απολαύστε την!
 



ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ: Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει στον Τύπο, έγινε μια φανταστική ανακάλυψη στην πιο ειρηνική χώρα. Φαίνεται πως ο Dr. Victor Frankenstein, τον οποίο νομίζαμε πως ήταν κάποιος φανταστικός χαρακτήρας σε μια ιστορία, πράγματι υπήρξε και δημιούργησε αυτό που ονομάσαμε "Τέρας". Ο σκοπός αυτής της συνάντησης μας σήμερα είναι να ακούσετε από πρώτο χέρι και για πρώτη φορά τη φωνή του "Τέρατος". Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο Dr. Frankenstein ηχογράφησε πρόχειρα τη φωνή του "Τέρατος".
ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ: Ααα! Εσύ είσαι! Ήρθες για να διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια εαν υπάρχει ο Δράκουλας! Πολλοί έχουν έρθει πριν από εσένα, όμως, κανείς δεν επέστρεψε. Έλα πιο κοντά, ακόμη πιο κοντά. Κοίταξε μέσα στο φέρετρο - τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν; Όμως είμαι εδώ και έχεις μάτια και βλέπεις. Όχι! δεν θα σε βλάψω. Γιατί; Επειδή έχω το σκοπό μου. Εσύ θα πεις στους ανθρώπους που περπατούν στην επιφάνεια πως ο Δράκουλας ζει!
Φαίνεται ενδιαφέρον; Αν ναι, Ακούστε τα διάσημα τέρατα της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου