Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Gazuama Sinchartchas - Ανύψωση, Αποτίναξη, Εκφυγή 7'' (Pan-Vox, 1972)

   «Ανύψωση, Αποτίναξη, Εκφυγή» είναι ο τίτλος ενός από τα πιο σπάνια 7άρια από το Ελληνικό συγκρότημα Gazuama Sinchartchas της δεκαετίας του 70. Ευχαριστούμε τον φίλο Andy_The_Pig ο οποίος ψηφιοποίησε αυτό το φολκ-ψυχεδελικό διαμάντι και μας το προσέφερε, τώρα μπορούμε να το ακούσουμε και εμείς, αλλά και οι αναγνώστες του blog. Δυστυχώς είναι λίγα αυτά που βρήκαμε για τους Gazuama στο διαδίκτυο. Ήταν τριμελές σχήμα από την Αθήνα και αυτή είναι η μοναδική τους κυκλοφορία σε δισκάκι 45 στροφών στην δισκογραφική Pan-Vox το 1972.
   Όμως πρόκειται για ένα δισκάκι-αποκάλυψη γιατί παίζουν σκληρό ψυχεδελικό ροκ με αρκετά φολκ στοιχεία τα περισσότερα παρμένα από την Ελληνική μουσική παράδοση, πράγμα που θεωρούμε πως ήταν πρωτοποριακό για την Ελλάδα του '70.
   Για του… ήχου το αληθές, ακούστε το και σεις από Ε Δ Ω !!!
  

9 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά!!
    Αυτό το είχα ακούσει πολύ πολύ παλιότερα, από ένα θείο μου που το είχε και μας έλεγε για την ελληνική ροκ της δεκαετίας του 1970. Ωραία πράγματα έπαιζαν τότε.
    Έυχομαι πάντα τετοια.

    Σας έχω στο μάτι
    Σ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο! Αληθινό ελληνικό garage-punk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δημιουργός αυτού του ψυχεδελικού κομματιού είναι ο πατέρας μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Athena Kats σοβαρολογεις??? Τοτε πρεπει να ξερει κ τον θειο μου!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΜΕΡΗ 1 ΚΑΙ 2 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. Υποθετω,οτι θα ειστε η κορη του Μπαμπη Κατσιμπαρδη.Ημουν συμμαθητης του Γιαννη του Μασμανιδη και ειχα γνωρισει τον πατερα σου,οταν ειχαν ξεκινησει με μεγαλη ορεξη και αγαπη για την μουσικη τους Gazuama.Ακομα εχω την απορια γιατι σταματησαν ,για μενα ηταν καταπληκτικοι. Να ειστε υπερηφανη γι'αυτο το group.

      Διαγραφή
  4. Athena Kats και John Ball είναι εύκολο να βρεθούν περισσότερες πληροφορίες για τους Gazuama?? Ονόματα μελών, κανα απόκομμα από εφημερίδα/περιοδικό που να τους αναφέρει? Ο,τιδήποτε?
    Θα έχει πολύ ενδιαφέρον και για εμάς εδώ στο blog, αλλά και για τον φίλο Andy που ψηφιοποίησε για εμάς αυτό το διαμαντάκι. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1970-1973 Μέλη του συγκροτήματος: Μελάχρης Γιάννης κρουστά, Κατσιμπάρδης Χαράλαμπος κιθάρα, Μίτζης Νίκος φλογέρα, Μασμανίδης Γιάννης μπάσο. Μάνατζερ: Δανδουλάκης Γρηγόρης. Ολοι απο Τερψιθέα Γλυφάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή