Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Savage Republic - Live In Athens (20-9-1987)

     Ποιοι και πόσοι από εσάς (γεννημένοι εννοείται από το 1970 και πριν) βρίσκονταν το βράδυ του Σαββάτου της 20ης Σεπτεμβρίου 1987 στο ιστορικό club ΚΥΤΤΑΡΟ της οδού Ηπείρου; Εμείς τουλάχιστον, έχοντας κερδίσει εισιτήριο στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από ραδιοφωνικό διαγωνισμό, εκπομπής του Γιάννη Πετρίδη και έχοντάς το παραλάβει από τον ίδιο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βρισκόμαστε στην πρώτη συναυλία των SAVAGE REPUBLIC επί ελληνικού εδάφους! Η ερώτηση του διαγωνισμού λίγο-πολύ αναμενόμενη βέβαια, αφορούσε τη σχέση του συγκροτήματος με τον Μίκη Θεοδωράκη και φυσικά ήταν γύρω από το τραγούδι του συνθέτη « Ο Αντώνης» από την ταινία <<Ζ>> του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

    Αρκετοί, αλλά οπωσδήποτε ενήμεροι για το είδος της μουσικής των S.R. ( post-punk/tribal) οι παρευρισκόμενοι εκεί, γεγονός που φάνηκε και από την συμμετοχή τους σε όσα τραγούδια είχαν στίχους (ακόμα ηχεί για παράδειγμα στα αυτιά μας το Real Men…).
 

    Συνολικά εξαιρετική η εντύπωσή μας από εκείνη τη βραδιά γεγονός που μας έκανε στο πέρασμα του χρόνου να αποκτήσουμε όλες τις υπόλοιπες κυκλοφορίες των S.R. και να γίνουμε μάρτυρες της ιδιαίτερης σχέσης που ανέπτυξαν σιγά-σιγά με την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη της Θεσσαλονίκης.
 

   Καλείστε λοιπόν κι εσείς να συμμετέχετε 35 χρόνια μετά σ’ εκείνη τη μοναδική βραδιά μέσω της παρούσας προσφοράς μας, για την οποία καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια γύρω από την αναγνώριση και διαχωρισμό των περιεχομένων τραγουδιών. Και ποιος ξέρει στις φωνές του συμμετέχοντος κοινού ίσως εντοπίζετε και κάποιες από τους δημιουργούς του παρόντος blog…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου