Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

VARIOUS - Generation Rock 2xLP (BMG-Sony-Warner, 1994)


   Φίλοι και φίλες επιστρέψαμε από τις Αυγουστιάτικες διακοπές με γεμάτες τις "μπαταρίες" μας και ευχόμαστε να έχετε και σεις ξεκουραστεί αρκετά και φυσικά να έχετε όρεξη για μπόλικη και καλή μουσική.
   Σήμερα είπαμε να ανεβάσουμε μια συλλογή με Νέο Ροκ της δεκαετίας του 90. Προτού μιλήσουμε γι αυτή τη συλλογή, ας βάλουμε κάποιες σκέψεις στο τραπέζι... Ποια είναι η χρησιμότητα των συλλογών αυτών; Εκτός από την επί του παρόντος ενημέρωση για τις μουσικές κυκλοφορίες, καθώς αυτές οι συλλογές-επιλογές συνήθως περιέχουν την αφρόκρεμα των κυκλοφοριών και εκτός από την προφανή 'άρπα-κόλα' και προχειροδουλειά που συνήθως αποσκοπεί σε εμπορική επιτυχία. Αν και ακουγόμαστε κάπως σκληροί, πιστεύουμε πως κάπου εκεί βρίσκεται ο πυρήνας της αλήθειας...
   Όμως, αφού τα χρόνια περάσουν και αφού τα ακούσματά μας αλλάξουν ίσως, αυτές οι συλλογές είναι αρκετά χρήσιμες στο να μας θυμίζουν ένα ομορφότερο -ίσως- παρελθόν και να νοσταλγούμε με "soundtrack" τη μουσική αυτών των συλλογών. Κάπως έτσι νιώσαμε ακούγοντας την "Generation Rock" συλλογή από το μουσικό δυναμικό τριών πολυεθνικών δισκογραφικών εταιρειών. Όμως αυτή η εποχή στην οποία αναφέρεται η σημερινή συλλογή μας, είναι γεμάτη μουσικά διαμάντια... Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς... ονόματα που τότε μεσουρανούσαν στον χώρο της ροκ: Green Day, Red Hot Chilli Peppers, Lemonheads, Whale, Violent Femmes, Oasis, Afghan Whigs, Echobelly και πόσα ακόμα πολλά υποσχόμενα ονόματα των αρχών της δεκαετίας του 1990. Με άλλα λόγια, πρόκειται μια αξιόλογη συλλογή και σίγουρα θα την απολαύσετε.
   Είναι ο δικός μας τρόπος να ευχηθούμε σε όλους σας "καλό φθινόπωρο"! (Ανανέωση link 24/01/2012)

3 σχόλια:

  1. πολυ καλη συλλογη, την είχα αγοράσει. μπραβο που την ανέβασες. μηπως τυχαίνει να έχεις καί το now alternative ή το holidays in the sun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιό σου. Δυστυχώς δεν έχουμε τις συλλογές που αναφέρεις. Όμως υπάρχουν άλλες (από τις πολλές που έχουν κυκλοφορήσει) στο ίδιο στυλ και είδος μουσικής και θα ανέβουν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι απίστευτος! Με γύρισες 27 χρόνια πίσω. Την είχα λιώσει να την ακούω τη συλλογάρα αυτή όπως και το άλλο που έχεις ανεβάσει, το modern rock 90's. Αυτές οι 2 μαζί με την απίστευτη συλλογή του Ροδον 94,4 τότε ήταν όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή