Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Dreamer and the Full Moon, 2 LPs+12'' (1984-1986)

Στη σημερινή ανάρτηση αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα προς τιμήν του πρόσφατα χαμένου Μάνου Ξυδούς και συγκεκριμένα στην προ Πυξ-Λαξ εποχή, τότε που σαν νεαρός μουσικός συμμετείχε σε ένα συγκρότημα του οποίου το χαρακτηριστικό στυλ θα επηρρέαζε ακόμα και τα μετέπειτα διάσημα "παιδιά" του Ξυδούς, τους Πυξ-Λαξ.
Φυσικά αναφερόμαστε στους Dreamer and the Full Moon, μια μπάντα έμπνευσης του Ξυδούς, που έπιασε τον ποπ ήχο της δεκαετίας του 80 και επιτυχώς τον προσάρμοσε αρχικά στα ελληνικά πρότυπα με το δίσκο "Sandrina" το 1984.


Σε αυτό το δίσκο όλοι οι συντελεστές λίγο-πολύ εμφανίζονται ως κουκουλοφόροι στο ομώνυμο βίντεο κλίπ, αλλά και στις πληροφορίες του δίσκου με ψεύτικα ονόματα, όπως Banana Moon: vocals, Captain Hook: guitar, Tsifoutis: guitar, Pirate Sam: bass, Napoleon Vonapartis: saxophone, Animal: drums, Giannis Tomaras: keyboards. Με επιφύλαξη υποθέτουμε πως ο Μάνος Ξυδούς ήταν ο Banana Moon!! Βέβαια από αυτό το δίσκο, προέκυψαν τα αξέχαστα ακούσματα, "Sandrina", "Mosquito NIght" με το χαρακτηριστικό ακορντεόν.

Στο δεύτερο δίσκο τους οι Dreamer and the Full Moon του 1986 και τίτλο "Never Give it Up", με τον Μάνο Ξυδούς στο παρασκήνιο έχοντας πια το ρόλο του παραγωγού ακολουθούν ακόμα μια πιο ποπ κατεύθυνση, σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πρότυπα.


Ποπ δίσκος με όμορφα τραγούδια όπως το ομώνυμo "Never Give it Up", "Dreaming in the Night", "The Vagabond", κ.α. και με την κατάλληλη προώθηση θα μπορούσαν να είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό.

Τρίτη τους δισκογραφική προσπάθεια στην ίδια χρονιά, είναι ένα 12ιντσο single με τίτλο "Anne Frank" με τη συνεργασία του David Cross. Επειδή από πληροφορίες δεν βρήκαμε πολλές για αυτή τη συνεργασία, εικάζουμε πως πρόκειται για τον βιολονίστα των King Crimson (εποχής Larks Tongues in Aspic, Starless and Blible Black, Red). Ακόμη και σε αυτό το τελευταίο single είναι χαρακτηριστικός ο ήχος τους, εδώ τραγουδά και πάλι ο Ξυδούς. Στη δεύτερη πλευρα υπάρχει μια instrumental έκδοση του τραγουδιού. Σημειώνουμε και μια "παρατυπία" στο εξώφυλλο στην αναγραφή του ονόματος του group, είναι "Fool Moon" αντί για "Full Moon", την οποία και ακολουθήσαμε πιστά στο mp3.


Θα τα βρείτε όλα μαζί σε ένα αρχείο Ε Δ Ω


Επίσης, δείτε και το 'ανατρεπτικό' βίντεο κλιπ του "Sandrina"

3 σχόλια: