Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Kaleidoscope - S/T (Orfeo Records, 1969)


   Σήμερα φιλοξενούμε τους Kaleidoscope, ένα γκαραζοψυχεδελικό συγκρότημα από το Μεξικό. Υπήρξαν άλλα δύο συγκροτήματα με το ίδιο όνομα, το ένα στην Καλιφόρνια (USA) και το άλλο στο Λονδίνο (UK), και γενικά υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ τους. Προφανώς όλοι ήθελαν το ίδιο όνομα "Kaleidoscope" που υποδηλώνει τι άλλο παρά μια ψυχεδελική τάση της χρυσής εποχής 1967-1969. Αυτοί εδώ οι Μεξικάνοι Kaleidoscope, ποτισμένοι με μπόλικη τεκίλα και τον καυτό ήλιο έβγαλαν το 1969 μόνο αυτό το διαμάντι με τίτλο το όνομά τους. Αρχικά κυκλοφόρησε σε 200 αντίτυπα και αργότερα επανακυκλοφόρησε σε άλλα 600. Είναι τυπικό δείγμα garage psychedelia με το όργανο κυρίως και την κιθάρα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.Κομμάτια ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικά και μελαγχολικά σαν το "Once Upon a Time There was a World" και "Let me Try" ή τα εκρηκτικά "Hang Out", "New Man", "I'm Crazy", το φευγάτο "Colours" και άλλα πολλά ωραία που θα τ' ακούσετε πατώντας εδώ.



   Πάρτε και ένα (περισσότερο) ηχητικό ντοκουμέντο καθώς διασκευάζουν το "Season of the Witch" του Donovan σε δική τους παραλλαγή.

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα..
    Απιστευτες μουσικες εχεις εδω και σε ευχαριστω που μου δινεις την δυνατοτητα να τις ακουσω.
    Garaze rules,που λεν` και στο χωριο μου
    ...Ειδικα αν ειναι απο "ασχετες" χωρες οπως Μεξικο!!
    (τελος του μηνα ερχεται μια απιστευτα καλη μπαντα απο Βραζιλια ,οι Os Haxaxins)!
    Το link ομως δεν δουλευει..
    Κανω κατι λαθος?
    δοκιμασα και τα αλλα λινκ που δινεις και ΟΛΑ μου ζητανε να κανω λογαριασμο στην UseNeXT(?)
    Kανω κατι λαθος?
    ΔημοςΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου φίλε Δήμο!! Τα links δουλεύουν όλα, απλά πατώντας πάνω ή με δεξί κλίκ σε βγάζει στη σελίδα της προστασίας της Lix.in. Εκεί θα πατήσεις "continue to rapidshare.com" και όχι "download".
    Σε ευχαριστούμε για τα πολύ καλά σου λόγια, οι μουσικές που ανεβαίνουν εδώ είναι ας πούμε 'random', επειδή υπάρχει πολύ υλικό φυσικά το οποίο αν και ανοιμοιογενές από μόνο του σηματοδοτεί ανεμομαζέματα και διαβολοσκορπίσματα μιας ολόκληρης ζωής, ίσως και δύο... ζωών.

    Μείνε συντονισμένος, θα ανέβουν ωραία πράγματα. Όποτε θελήσεις να μας ξαναγραψεις ένα σχόλιο, κάντο! Όπως βλέπεις, ψοφάμε για κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή