Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

VA – New Generation, Rock Against Racism 1983 Compiled by Manos Xydous


   Συνεχίζοντας το μίνι αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς, σας παρουσιάζουμε μία από τις συλλογές που κυκλοφόρησε η MINOS-EMI εν έτει 1983 και που συντάχθηκε από τον ίδιο. Η συλλογή αυτή λέγεται "New Generation, Rock Against Racism" και αποτελεί ένα σύντομο απάνθισμα της τότε νεοκυματικής ροκ - αρκετά άγνωστης στο ελληνικό κοινό. Μέρος αυτής της νέας γενιάς μουσικών και συγκροτημάτων παρελαύνει εδώ κάτω από την θεματολογία "Rock Against Racism". Διεθνή ονόματα όπως Tom Robinson Band (T.R.B.), Fischer-Z, Stranglers, Angelic Upstarts, Undertones, Gang of Four, Dexy's Midnight Runner, Fixx, The Fool (σε μια διασκεδαστική διασκευή του Psycho Killer των Talking Heads) αλλά και οι δικοί μας, Sharp Ties, στην ακμή τους.
   Πολλά από αυτά τα συγκροτήματα γεννημένα μέσα στην έκρηξη του πανκ 1977-1978, με "επαναστατικά" άλμπουμ στο ενεργητικό τους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μουσική αυτή που γνωρίζουμε ως post-punk και new wave σήμερα, οπότε είχαν κάτι να προτείνουν με τη μουσική τους "ενάντια στο φασισμό".
   Ας σημειωθεί ότι όσον αφορά την ορθογραφία στα ονόματα των καλλιτεχνών, τηρήσαμε τη μορφή που έχουν στο εξώφυλλο-εσώφυλλο.
   Για παράδειγμα, οι Undertones γράφονται Understones και οι Angelic Upstarts γράφονται Angelic Upstars. Είναι ο πασίγνωστος σε όλους "δαίμων του τυπογραφείου" που ευθύνεται για πολλά τέτοια στις ελληνικές κυκλοφορίες της δεκαετίες 70-80. Επίσης, να πούμε ότι τα τραγούδια ήταν μιξαρισμένα το ένα με το άλλο, για σκοπούς πιθανής ακρόασης σε club ή ραδιοσταθμούς. Εμείς τα μεταφέραμε στο mp3 έχοντας κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, χωρίς να καταστρέψουμε κάποια εισαγωγή ή κλείσιμο.

   Απολαύστε τη μουσική της νέας γενιάς και την αισιοδοξία που κουβαλάει...."Rock Against Racism" πατώντας στο link Ε Δ Ω.


ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ… ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ POST, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ DEATH ΔΙΣΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο: